4 mei 2023 Gemeente Noordenveld:
In Roden zijn straten vernoemd naar Joodse slachtoffers en slachtoffers uit het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Op een gegeven moment zijn alle straatnaamborden vervangen door borden waarop alleen de naam van de straat stond en de informatie over de desbetreffende persoon ontbrak. Deze informatie is nu weer toegevoegd.

Wens om straatnamenborden aan te passen

Mevrouw Ella Postema is de dochter van Jan Postema. Zij was 1 jaar toen haar vader Jan Postema werd opgepakt vanwege zijn rol bij de mei-staking in Roden in de oorlog. Hij werd in Groningen doodgeschoten. Zij was erg teleurgesteld over het feit dat het onderschrift bij de Postemastraat verdwenen is. Voor haar voelt het alsof de geschiedenis van haar vader daarmee verdwenen is, alsof het er niet meer toe doet wat er in de oorlog is gebeurd.  Via het 4 mei-comité en stichting Herdenken Noordenveld kwam deze indringende wens bij de gemeente binnen.

Gemeente voldoet graag aan wens van mevrouw Postema

De afgelopen 2 dagen zijn 14 straten voorzien van nieuwe straatnaamborden. 4 en 5 mei zijn dagen waarin we extra stil staan bij wat de oorlog en vooral onze verzetshelden hebben betekend voor Roden en Nederland. Meer informatie over deze personen is te vinden op deze site.

De officiële onthulling vindt op een later tijdstip plaats. 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *