Net als in 2020 zorgt de corona-epidemie ervoor dat we op 4 mei a.s. niet op onze gebruikelijke wijze de oorlogs- en verzetsslachtoffers uit de gemeente Roden kunnen herdenken.

De burgemeesters in Drenthe hebben over die herdenkingen overlegd. De uitkomst is dat wij als Stichting Herdenken Noordenveld met een kleine deputatie van het bestuur op 4 mei overdag de oorlogs- en verzetsslachtoffers op de Begraafplaats bij het monument mogen herdenken. Maar op welk moment van de dag wij dat doen mogen we niet bekendmaken.

Deze herdenking door leden van het Stichtingsbestuur zal gefilmd worden. Die film zal t.z.t. te bekijken zijn op onze website.

Betekent dit dat 4 mei dit jaar ongemerkt voorbij moet gaan? Geenszins. We nodigen iedereen uit om op 4 mei ter herdenking van de slachtoffers 1940-1945 de hele dag de vlag halfstok te hangen.

Maar tevens is net als vorig jaar iedereen vrij om op 4 mei op een zelf gekozen moment bij het monument op de Begraafplaats bloemen te leggen. Daarnaast zou het heel mooi zijn als mensen met een instrument op 4 mei om twee minuten voor 20 uur voor hun eigen huis de taptoe blazen.

Ook  Bevrijdingsdag 5 mei 2021 zal vanwege corona zonder festiviteiten verlopen, al hopen we wel dat op die dag in Noordenveld massaal de vlag uitgehangen wordt.

Stichting Herdenken Noordenveld


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *